Szerencsére mindig vannak kísérletező kedvű emberek. A konyha igazi jó terep számukra, hiszen olykor a legváratlanabb ötletek is fantasztikus eredményt hoznak. Így kerül a dzsessz fővárosa – New Orleans - kedvelt fűszerkeveréke a Cajun a csabai kolbászba.

„A louisianai francia konyha, amit a cajun [kéjdzsön] és kreol konyha (Cajun & Creole Cooking) néven ismernek, a francia bevándorlók két rétegének, a britek által a 18. században Kanadából elüldözött (cajunok) és a már itt élő korábbi francia bevándorlók (kreolok) hagyományaiból fejlődött ki. Ráadásul az indián őslakosságtól, majd a behurcolt fekete rabszolgáktól (nekik megvan a saját "Soul Food" stílusuk) is tanultak."

Forrás: Wikipedia

A mi Cajun fűszerkeverékünk összetétele: tengeri só, fokhagyma, paprika, kakukkfű, oregano, hagyma, bors, római kömény, mustármag, chili. Különféle húsok sütéséhez, grillezéséhez, rákokhoz és halakhoz ajánlott, de a Békéscsabai Kolbászfesztiválon bebizonyosodott, hogy a tölteléknek is varázslatos ízt ad.

Próbáljátok ki: Cajun fűszerkeverék