Sokan sok mindent tudnak a zöld tea jótékony hatásairól, de az oolong teát és annak rendkívüliségét már jóval kevesebben ismerik. Érdemes néhány alapvető tulajdonságával megismerkedni, no és természetesen meg kell kóstolni, végül pedig rá kell szokni :-)

Az Oolong tea ugyanannak a teacserjének a leveléből készül, mint a zöld, és a fekete tea, félúton van köztük. Ez abból ered, hogy ezt a teafajtát a fekete teához hasonlóan elkezdik erjeszteni, de a folyamatot leállítják, mielőtt az fermentáció teljesen végbe menne. Ennek köszönhetően az Oolong tea egyesíti mind a zöld tea, mind a fekete tea értékes hatóanyagait. Az Oolong tea rendszeres fogyasztása:

- elősegíti a napi C vitamin szükséglet fedezését

- javít a bőr allergiás tünetein

- a tea hatására a zsiradék nagy része nem szívódik fel a szervezetben, serkenti a zsírszövetek anyagcseréjét, miáltal karcsúsító hatást fejt ki.

- gátolja a daganatok kifejlődését,

- késlelteti az öregedést

- serkenti a vérben levő zsiradékok lebomlását

- csökkenti a vér koleszterin szintjét

- megteremti a testi és szellemi egyensúlyt

- elűzi a fáradtságot.

- erősíti az önszabályozó idegrendszer és a vegetatív idegrendszer tevékenységét

- megelőzi a túl nagy stressz miatt kialakuló étkezési zavarokat, illetve a depresszió miatt fellépő szüntelen éhségérzetet

ELKÉSZÍTÉSE:

Egy kávéskanál teát 2-2,5 dl forró (70-80°C) vízzel öntsük le, 2-3 percig hagyjuk állni, majd szűrjük le. Az Oolong teákat 4-5 alkalommal is le lehet forrázni. Legjobb étkezést követően inni.