Elég girnyó gyermek voltam, ezért szüleim rengeteg mézet etettek velem, hogy erősödjön a szervezetem. Nem volt nehéz ügy, hiszen nagyapám a zalai kis faluból folyamatosan küldte saját méheinek jótékony termékét. Na persze ügyes gyermek nem eszik úgy mézet, hogy ne ragadjon mindene. Szüleim ezért bevezették a vajas mézes kenyeret, ami azt jelentette, hogy a mézet vajjal jól kikeverték, és úgy kenték a kenyérre. Így kevésbé volt folyós, és ritkábban kellett engem tetőtől talpig lecsutakolni a zuhany alatt.

Az azóta is kedves emlékű csemegét az elmúlt időben egy picit tovább tökéletesítettem: a mézes vajhoz némi gyömbért keverek. Ha lehet, akkor nyersen reszelem bele ezt a fantasztikus hatású növényt, ha nem sikerül beszerezni, akkor pedig gyömbér port használok. Erősíti a szervezetet, az egész immunrendszert, stimulál és egyensúlyban tart. Remek egészségmegőrző és baj esetén gyógyító hatású.

Íme a recept: egy deciliter mézbe egy evőkanál gyömbért kell keverni, egy napig állni hagyni, majd naponta egy teáskanálnyit evés után elfogyasztani.

Biztos védelem a hörghurut ellen. Ja, és remek hatással van a szexuális jókedvre is! :-)